Ung på Startskuddet2018-03-13T12:41:49+00:00

Velkommen til dig, der enten er blevet eller står overfor at blive indskrevet på Startskuddet

Det er Startskuddets ønske at dit ophold hos os, bliver en positiv og udviklende periode i dit liv, hvor du opnår gode kompetencer, som du kan tage med dig videre i livet.

Derfor vil du opleve at vi både støtter og udfordrer dig i hverdagen, både i bostedet og i skolen – det du kan selv, skal du selv.

Ansvar og medbestemmelse

Mens du bor og går i skole på Startskuddet, vil du opleve at du bliver inddraget i de beslutninger der omhandler dig og din udvikling, og du vil blive præsentere for eget ansvar i det niveau, som findes passende for dig.

Du har rig mulighed for at gøre din indflydelse gældende. Dette kan bl.a. ske i forbindelse med de samtaler og møder, som du løbende bliver inddraget i. Du får også mulighed for at komme frem med dine drømme og ønsker for fremtiden, idet du inviteres til udviklingssamtaler, hvor din handleplan fra kommunen danner grundlaget.

Din stemme betyder mest – derfor vil du opleve at du inviteres til de møder der omhandler dig – vi vil meget hellere tale med dig end om dig – for du er den der ved, hvad der er bedst for dig, både når det gælder din dagligdag på opholdsstedet/botilbuddet og i forhold til din uddannelse/dagsbeskæftigelse på Erhvervs- og HåndværksSkolen.

Når du bor hos os, vil vi opfordre dig til at deltage i beboermøderne, hvor du har mulighed for at bidrage med dine ønsker til hvad der skal ske i dagligdagen på bostedet.

For dig, der skal bo hos os

Vi vil gerne have, at du kommer til at føle dig hjemme på Startskuddet. Du får hjælp til at indrette dit værelse eller din lejlighed med dine egne ting og møbler.

Hvis du har svært ved at holde dit værelse og dit tøj rent og ikke rigtigt har styr på tingene, så hjælper vi dig til at få nogle gode vaner.

Der hvor du bor, skiftes I til at hjælpe med at handle, lave mad og rydde op. På Jupiter, hvor man bor i egen lejlighed, kan du få hjælp til at finde ud af det med indkøb og madlavning.

Hver anden weekend kan du besøge dine forældre, familie eller venner, hvor vi betaler transporten. Ellers betaler du selv. I særlige tilfælde kan vi hjælpe med at køre dig.

Du er velkommen til at få gæster efter aftale med din kontaktperson.

Du får et fast beløb i lommepenge og tøjpenge, der er bestemt af Kommunernes Landsforening (KL). Vi støtter dig i at lære at få pengene til at slå til.

Sund mad, rygning og misbrug

På Startskuddet har vi egen klinik, hvor du har mulighed for at modtage massage, øre-akupunktur samt hjælp til rygestop. Dette kan f.eks være støttende for dig hvis du har abstinenser. På bostederne støttes du også til et sundt helbred gennem sund mad.

Vi har en fast politik på alle bosteder samt i Erhvervs- og HåndværksSkolen omkring misbrug. Dette kan du læse mere om i den folder som du får/har fået udleveret.

Fritidsklubben, kulturhuset, motion og ture ud i det fri.

Vi håber at du vil finde dig godt til rette hos os, og at du får lyst til at blive en del af vores fritidsklub og kulturhus, hvor du bl.a. kan deltage i biografture, gokart, paintball, ture på skøjter – der er næsten ingen grænser og vi hører gerne om dine forslag til aktiviteter.

Kulturhuset står for musikaftner med spisning, sommerfest og julemarked – og du har mulighed for at deltage i det arbejde dette indebærer – vi kalder det vores fælles tredje – og glæder os til at have dig med.

Alle vores opholdssteder/botilbud ligger i naturskønne områder, med mulighed for aktiviteter i fritiden, men du kan også gå til fodbold, parcure eller noget helt andet, hvis du har lyst til det, og du har også mulighed for fiske-hygge-shelterture med personalerne og andre elever.

Et af vores opholdssteder/botilbud har et musikrum, et andet har en lille dyrepark og et tredje har et træningsrum.