Startskuddets DNA

Kernen i Startskuddet – vores DNA – er, at vi skaber udvikling med mennesket i centrum. Det bygger på tre elementer: helhedstænkning, faglig forankring og personlig udvikling.

  • Helhedstænkning, fordi vi kan se, hvor vigtigt det er for vores beboere og elever, at vi kan tilbyde et sammenhængende miljø for deres udvikling. Startskuddet tilbyder således døgnophold, skolegang, STU, erhvervsrettet uddannelse, værkstedsaktiviteter, kreative fag samt klub- og fritidsaktiviteter, som løbende suppleres med nye muligheder. Dermed har vi skabt en helhed inden for kendte og trygge rammer, hvor den enkelte møder sine pædagoger og kontaktpersoner på tværs af aktiviteterne.
  • Faglig forankring, fordi vi erkender, hvor vigtigt det er for den enkeltes udvikling, at vi ved, hvad vi gør, og hvorfor vi gør det. Det betyder, at vi tør stå fast, når den unge/voksne ind imellem stritter imod, fordi vi udfordrer dem. Men det betyder også, at vi kan forholde os åbne overfor den enkelte, uanset hvad han/hun indeholder, siger og gør.
  • Personlig udvikling, fordi vi tror på, at alle kan udvikle sig. Det gælder både de unge og voksne, som er i vores varetægt, ligesom det gælder os selv som fagpersoner. Hvis vi skal kunne bede andre om se deres personlige udfordringer i øjnene for at flytte sig, så skal vi selv kunne gøre det samme. Derfor er det ikke nemt at være ansat på Startskuddet. Men det giver mening.